Vote or die?

2015.02.07 15:18 | helgoland

A mai népszavazáson nem adok le érvényes szavazatot. Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy esetünkben egy kifejezetten felesleges voksolás kapcsán melyik oldal képvisel nagyobb ostobaságot.

Az primitív gyűlöletkampányba kezdő AZR, akik még véletlenül sem foglalkoztak a családvédelem valódi kihívásaival?

10426336_351149385073517_6819043663933928361_n.jpg

 

A képmutató Szlovák Püspöki Konferencia, aki a saját pártállami múltját sem képes feldolgozni, ám legalább a felebaráti szeretet jegyében a magyar hívők szakszerű szopatásával foglalatoskodik a szabadidejében?

A nagyszájú politikusok, akik mindenhez értenek, de az első ellentmondásos témánál lapítanak, nehogy egyértelmű véleményt kelljen megfogalmazniuk?

A Felvidek.ma random szerzői, akik támogatják a kezdeményezést, miközben görcsösen igyekeznek kifejteni, hogy a magyar kisebbség helyzetét nem lehet összehasonlítani a homoszexuálisokkal?

A rózsaszín ködben lebegő függetlenpolitikaielemzők, akik szerint „a most felnövő generációk végleg a történelem süllyesztőjébe küldik a homofóbiát, a rasszizmus, a szexizmus és a többi mellé, a méltó helyére”? (Hát persze..)

libbantak.jpg

A Rádio Expressben a katkó egyház összeesküvésétől rettegő liberális szociológus? Lényegében ugyanazzal a szóhasználattal élve viszolyog a keresztényekből, ahogy az AZR képviselői próbálják védeni a családokat a buzilobbi veszélyeitől.

A homoszexuális házasság nem emberi jog. Ugyanakkor jó lenne, ha egy pillanatra elvonatkoztatnánk attól, hogy a magyar és a homoszexuális kisebbség helyzete elviekben nem összemosható. A többségi társadalom ugyanis nem éppen mély társadalomtudományi rákészülés után nyilvánít véleményt a kisebbségek kérdésekben. Most éppen a népesebb oldalon állva sem felejthetjük el, a kisebbségek szembeni ellenszenv bármelyik pillanatban ellenünk is fordítható.

Szólj hozzá!


”http://www.nepszamlalas2011.sk/documents/94-866-8757-midneki_szamit_banner_800_120.swf"

A bejegyzés trackback címe:

https://lathatar.blog.hu/api/trackback/id/tr647149501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása