Miss parlament 2016 - Kik a szlovákiai választások legjobb női?

2016.01.13 20:00 | helgoland

A politika, az egyetlen bizonyítottan örökmozgó gépezet az újév beköszöntével sem akar leállni. A parlamenti választások közeledtével így hát összeszedtük, hogy kikre is érdemes szavazni. Szigorúan férfiszemmel, értékalapon vizsgáltuk a témát és mint mindig, most is bebizonyosodott, hogy a magyar lányok a legszebbek. Következzék hát a Felvidéki TOP 8 a facebookon elérhető szabad források alapján!

8. Eva Antošová (SNS)

A HZDS az új SNS-ben szervezte újjá önmagát. Slota ment, Slota és Mečiar régi emberei maradtak. Mečiar kedvenc szőke cicababája is régi motoros a szakmában. 2002-ben a HZDS listájának a második helyről jutott be, majd a rapid politikai karrier a pártelnökkel való összeveszéssel ért véget. Manapság a Nyitra megyei SNS üdvöskéje, a viszonylag befutó 14. helyről várja a választásokat.

tovább »

Szólj hozzá!


”http://www.nepszamlalas2011.sk/documents/94-866-8757-midneki_szamit_banner_800_120.swf"

Vote or die?

2015.02.07 15:18 | helgoland

A mai népszavazáson nem adok le érvényes szavazatot. Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy esetünkben egy kifejezetten felesleges voksolás kapcsán melyik oldal képvisel nagyobb ostobaságot.

Az primitív gyűlöletkampányba kezdő AZR, akik még véletlenül sem foglalkoztak a családvédelem valódi kihívásaival?

10426336_351149385073517_6819043663933928361_n.jpg

 

A képmutató Szlovák Püspöki Konferencia, aki a saját pártállami múltját sem képes feldolgozni, ám legalább a felebaráti szeretet jegyében a magyar hívők szakszerű szopatásával foglalatoskodik a szabadidejében?

A nagyszájú politikusok, akik mindenhez értenek, de az első ellentmondásos témánál lapítanak, nehogy egyértelmű véleményt kelljen megfogalmazniuk?

A Felvidek.ma random szerzői, akik támogatják a kezdeményezést, miközben görcsösen igyekeznek kifejteni, hogy a magyar kisebbség helyzetét nem lehet összehasonlítani a homoszexuálisokkal?

A rózsaszín ködben lebegő függetlenpolitikaielemzők, akik szerint „a most felnövő generációk végleg a történelem süllyesztőjébe küldik a homofóbiát, a rasszizmus, a szexizmus és a többi mellé, a méltó helyére”? (Hát persze..)

libbantak.jpg

A Rádio Expressben a katkó egyház összeesküvésétől rettegő liberális szociológus? Lényegében ugyanazzal a szóhasználattal élve viszolyog a keresztényekből, ahogy az AZR képviselői próbálják védeni a családokat a buzilobbi veszélyeitől.

A homoszexuális házasság nem emberi jog. Ugyanakkor jó lenne, ha egy pillanatra elvonatkoztatnánk attól, hogy a magyar és a homoszexuális kisebbség helyzete elviekben nem összemosható. A többségi társadalom ugyanis nem éppen mély társadalomtudományi rákészülés után nyilvánít véleményt a kisebbségek kérdésekben. Most éppen a népesebb oldalon állva sem felejthetjük el, a kisebbségek szembeni ellenszenv bármelyik pillanatban ellenünk is fordítható.

Szólj hozzá!

Rákapott a cenzúrára a bumm.sk?

2014.10.14 12:21 | helgoland

Fárasztó délelőttje lehetett tegnap a bumm.sk kinevezett főszerkesztőjének. Történt ugyanis, hogy a dicsőbb napokat is megélt hírportálon az új kurzussal összeférhetetlen tartalom bukkant fel. Stubendek László, független komáromi polgármesterjelölt sajtónyilatkozatáról van szó, ami kemény tizenöt percig élvezhette a címlapos kiemeltséget. Aztán hirtelenjében a médiaszemétdomb mélyére deportálódott, mint valami rossz szagú hulladék. A nyilatkozat egyébként egy jobb politikai kultúrákban általánosnak mondható felhívás volt, Stubendek nyilvános vitára hívja a másik hat jelöltet. Micsoda megtorlásért kiáltó, vérlázító zendülés!

unnamed_1.jpg

tovább »

Szólj hozzá!

Napi abszurd történelemszemlélet

2014.06.09 15:48 | helgoland

A kép lopott, viszont a jelenség egyáltalán nem egyedi. A mainstream, önmagát a magyarokkal szemben meghatározó szlovák nemzeti mitológia hétköznapi megnyilvánulásai a képen látható plakátok is. Szlovákia, mint az adott történelmi korszakban értelmezhetetlen államalakulat a hivatalos szlovák történelemoktatásban rendszeresen visszatérő terminológiai nonszensz, amely kizárólag jelenlegi államhatárok keretei között vizsgálja a történelmi eseményeket, megágyazva a számunkra hátrányos társadalmi közvélekedés kereteinek. Talán ezen a területen kell(ene) kezdeni a fene nagy szpoluprációt.

133717_168871136485439_3129036_o.jpg

Szólj hozzá!

Címkék:oktatás

Sírjunk vagy nevessünk: MKP vs. RMDSZ vs. Híd

2014.05.09 17:58 | helgoland

Új veszély a láthatáron! A szlovmagy vírus legyőzése után a Windows Movie Maker vírus támadt az MKP székházra. Vajon ki tudta védeni az MKP immunrendszer? Nyilvánvaló összeesküvést sejtünk

MKP

RMDSZ


Most - Híd

Szólj hozzá!

Illúziók nélkül

2014.05.06 07:58 | helgoland

A poszt valamikor március végén/április elején készült. 

Az áprilisi Alma Mater teljes száma ITT érthető el.

1.png

Szólj hozzá!

Az igazán aljas húzás

2014.03.14 16:12 | helgoland
Demagog.SK dosiaľ počas predvolebnej kampane overil viac ako 300 výrokov kandidátov na post prezidenta. Svoje názory a argumenty prezentovali na viacerých fórach, my sme sa zamerali na šesť vystúpení preferenčne najsilnejších kandidátov do 12. marca, bez započítania posledných večerných debát na Markíze a RTVS. forrás: SME

Történet 1:

A SME.sk haladó, liberális stbstb szlovák lap a 6 legnépszerűbb államfőjelölt kijelentéseinek az igazságtartalmát viszgálta.

A jelöltek: Fico, Kiska, Knažko, Procházka, Hrušovský és Čarnogurský

Történet 2:

A Hospodárske Noviny panelbeszélgetést szervez a 6 „legkomolyabb” államfőjelölt részvételével. A jelöltek nevei a mért népszerűségi listákat követik, egy kivétellel.

A meghívottak: Fico, Kiska, Kňažko, Procházka, Hrušovský és Čarnogurský

Történet 3:

A TA3 államfői vitájára a következő jelölteket hívják meg:

Fico, Kiska, Kňažko, Procházka, Hrušovský, Mezenská és Čarnogurský

Mezenská nem megy el, helyére Bárdos Gyulát hivják (utólag).

Találós kérdés. Önök szerint melyik az a tulajdonság, amely a szlovák sajtóban felülírja a matematika szabályait? Ki az a személy, akit módszeresen, nyilvánvalóan egyetlen ok miatt ignorálni próbál a média? A megfejtők között egy pohár meleg vizet sorsolunk ki…

Dübörög a szpolupráció.

Szólj hozzá!

Címkék:Gyula Bárdos MKP

A Híd cicaharca a gaz nácik ellen

2014.03.10 11:40 | helgoland

Rájár a rúd a Hídra. Lassú, de folyamatos népszerűségvesztés, pofára esés Hrušovský jelölésével és a spolupráca-ideológia kiüresedése az okai annak, hogy a boldogság kék madara az utóbbi időben messziről elkerüli a Trnavská utcai pártszékházat. A romlást még az az önmagában véve komoly vívmány sem tudja ellensúlyozni, hogy Érsek Árpád helyesírása egyre inkább javuló tendenciát mutat. Mindent egybevéve a hétvégén megtartott EP-jelöltállító kongresszus után a párt ismét egy lépéssel közelebb került a politikai hanyatláshoz. Mindenki eldöntheti, hogy ez vajon jó vagy rossz, a magam részéről a Híd önsorsrontó lépései miatt semmiképp sem fogok könnyeket hullatni. Azzal viszont már torkig vagyok, hogy magyar közösség szempontjából ártalmas politikai húzások megállás nélkül folytatódnak.

csáky.jpg

tovább »

Szólj hozzá!