Miss parlament 2016 - Kik a szlovákiai választások legjobb női?

2016.01.13 20:00 | helgoland

A politika, az egyetlen bizonyítottan örökmozgó gépezet az újév beköszöntével sem akar leállni. A parlamenti választások közeledtével így hát összeszedtük, hogy kikre is érdemes szavazni. Szigorúan férfiszemmel, értékalapon vizsgáltuk a témát és mint mindig, most is bebizonyosodott, hogy a magyar lányok a legszebbek. Következzék hát a Felvidéki TOP 8 a facebookon elérhető szabad források alapján!

8. Eva Antošová (SNS)

A HZDS az új SNS-ben szervezte újjá önmagát. Slota ment, Slota és Mečiar régi emberei maradtak. Mečiar kedvenc szőke cicababája is régi motoros a szakmában. 2002-ben a HZDS listájának a második helyről jutott be, majd a rapid politikai karrier a pártelnökkel való összeveszéssel ért véget. Manapság a Nyitra megyei SNS üdvöskéje, a viszonylag befutó 14. helyről várja a választásokat.

7. Medgyes Renáta (Most-Híd)

A Most-Híd PR szakemberei ügyeset húztak dunaszerdahelyi sportoló listára állításával. A csallóközi város környéke egyszer már összefogott a népszerű sportoló érdekében és közösségi finanszírozás által összedobta az atléta felkészüléséhez szükséges anyagi támogatást. A szövetség nem őt favorizálta, az eredmények mégis őt igazolták.

6. Pfundtner Edit (Most-Híd)

A pozsonyi ügyvédnő egyszer már volt képviselő, ám 2012-ben kiesett a parlamentből. A törvényhozásból távozó Nagy József és Andrej Hrnčiar helyén azonban sikerült visszatérnie. Egy időben az MKP-val kokettált, asszisztensének mindenkikedvenc Király Zsoltját választva. A Híd sajtóosztálya a legdurvább hím soviniszta módszerektől sem visszariadva egészen undorító kampány vezetett ellene. Most viszont újra jó a viszony és az online kampányért felelős (így az őt lejáratni próbáló Grundblogért is) hidas padawannal együtt szerepel a párt listájának előkelő pozícióiban. Sic transit gloria mundi :)

5. Cséfalvay Katalin (Siet)

Cséfalvay Katalin közgazdász és fiatal kora ellenére szép egyetemi karriert tudhat maga mögött. A dunaszerdahelyi hölgy az EUBA Nemzetközi Kapcsolatok Karának dékánhelyettese. Procházka Új Szó-interjújában rajta keresztül próbálta bemutatni a magyarok iránti nyitottságát. A Siet elnöke szerint Cséfalvay egyik anyanyelve ugyanis a magyar (sic!). A facebook-oldalát átfutva sajnos egy magyar nyelvű bejegyzést sem sikerült fellelnem.

4. Lucia Nicholsonová (SaS)

Az SaS 7-es számú jelöltje a Gorilla-botrányt kirobbantó Tom Nicholson ex-felesége, két gyermek anyukája. Sikeres újságírói múlt van mögötte, sportol, állatvédő és nagyon ki tud kelni Ficóra. Talán ő volt az utóbbi évek parlamenti dívája!

De mégis kik jutottak be a top 3-ba? A szlovák sajtó csak ultrakonzervatív pártnak skatulyázza, fiatal női jelöltek terén talán mégis a legtöbbet tudja felmutatni. Bizony, a szlovák politikában is van olyan terület, ahol az MKP jó alaposan elnáspángolja a mezőnyt. Top 3, a bajuszon túl!

3. Kőrösi Ildikó (MKP)

A politikusok között igencsak népszerű jogász szakma újabb kiváló képviselője. Az MKP peredi reménysége az első 20-ban kapott helyett. Peredi jelölt soha korábban nem indult választási listán ilyen előkelő helyről. Őszintén reméljük, hogy prioritása lesz a község történelmi nevének visszaszerzése!

2. Bauer Ildikó (MKP)

Az MKP listáján a sokatmondó 69. helyet elfoglaló huszonéves kulturális menedzser a brünni egyetemista klubmozgalomból jött, manapság leginkább a zeneiparban tevékenykedik. Több sikeres helyi fesztivál zenei felelőse, amatőr énekes és szabadidejében borászatot tanul. A mobiljában a legtöbb ismert magyar zenekar elérhetősége megtalálható. Talán ennek is köszönhető, hogy nem Magyarországon, hanem Bátorkeszin tartja utolsó koncertjét a Kispál és a Borz. Bár a párt listáján aránylag hátulsó helyenszerepel, az őt is tagjai közé tudó Fiatal Függetlenek önálló kampánya miatt lehet esélye a bejutásra.

1. Bózsing Katalin (MKP)

Nagyfödémes önkormányzati képviselője, lelkes lokálpatrióta és a helyi kulturális elét állandó szereplője. Katalin amatőr énekes, civilben pedig egy jogász diplomával büszkélkedhet.

 

Szólj hozzá!


”http://www.nepszamlalas2011.sk/documents/94-866-8757-midneki_szamit_banner_800_120.swf"

A bejegyzés trackback címe:

https://lathatar.blog.hu/api/trackback/id/tr358269328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása