Blogstart

2011.03.21 00:46 | helgoland

Világszerte megfigyelhető tendencia, hogy a közéleti blogok egyre inkább átveszik a nyomtatott sajtó szerepkörét. A hangsúly fokozatosan áttolódik az internetes médiumok javára, a fiatalok már nem vagy csak alig olvasnak nyomtatott sajtót. Közösségünk számára pedig különös jelentőséggel bírhatnak a véleményblogok, hiszen - legalábbis szerintünk - nyilvánvaló: napilapunk, az Új Szó alkalmatlanná vált arra, hogy a szlovákiai magyarok első számú orientációs pontja legyen. Az új generáció "megfogásában" magától értetődik a webkettő szerepe, ezen belül értelemszerűen a blogoknak kell véleményformáló erővel bírniuk.

A felvidéki magyar blogoszféra az utóbbi években örvendetesen gyarapszik, ám számarányukat tekintve még mindig alacsony a közéleti blogok száma. Erdélyi testvéreinknél például virágzik a műfaj, s nem hiába: rengeteg kivesézésre váró téma, közéleti esemény és probléma van. Náluk is - nálunk is.

A kommunikáció fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Alaptétel, hogy szükségünk van előrevivő, építő jellegű hozzászólásokra, párbeszédre és demokratikus vitakultúrára. Ehhez kíván hozzájárulni kis gárdánk sajátos arculatával, szempontjaival és egyedi stílusával.

Kossuth után szabadon: Blogolásra, magyar!

 

Szólj hozzá!


”http://www.nepszamlalas2011.sk/documents/94-866-8757-midneki_szamit_banner_800_120.swf"

A bejegyzés trackback címe:

https://lathatar.blog.hu/api/trackback/id/tr962757553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása